Din varukorg är tom
Kundkorg Kassan
Totalsumma: 0.00 kr

Integritetspolicy

1. Insamling av information

Det är nödvändigt att behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla ett avtal där du är part. Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, gör ett köp eller deltar i en tävling. Vi behandlar också de personuppgifter som du lämnar till oss i samband med att du kontaktar oss via telefon eller mejl. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, din leverans- och/eller postadress, din e-postadress, ditt telefonnummer och din IP-adress.

2. Användning av information

Den information vi samlar in från dig används för att:

  • Kunna hantera din order och leverera dina varor till dig, samt kontakta dig i samband med din order hos oss, till exempel maila eller skicka ett sms att ditt paket finns att hämta hos ett utlämningsställe.
  • Tillhandahålla anpassade annonser.
  • Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp.
  • Kontakta dig via e-post.
  • Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning.

3. Rättslig grund som stöd för vår personuppgiftsbehandling

De personuppgifter som vi samlar in för att kunna bearbeta och skicka din order, baserar sig på Köpvillkoren som du godkänner vi köpet.

Personuppgifter används för att skicka marknadsföring till dig med e-post, som kan innehålla erbjudanden, nyheter eller information. Dessa skickas endast om du har samtyckt till detta.

4. Hur länge sparas dina personuppgifter?

Dina uppgifter sparas enligt de lagar och regler som gäller. Vi raderar dina personuppgifter från våra system då de inte längre är nödvändiga eller när du begärt detta.

  • Vi sparar dina uppgifter i 3 år efter ditt sista köp, men tanke på reklamationstiden för en vara, som är 3 år.
  • I vårt bokföringssystem sparas dina uppgifter i 7 år, enligt bokföringslagen.
  • Om du tecknat dig för vårt nyhetsbrevs finns dina uppgifter kvar hos oss tills du säger upp din prenumeration.

5. E-handelssäkerhet och utlämnande till tredje part

Vi äger den informationen som samlas in på vår webbplats. Din information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning. Detta inkluderar inte betrodd tredje part som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell. Vi samarbetar med Payson för att ta betalt för din beställning. För att se hur de behandlar dina personuppgifter klicka här.

Tänk på att vissa tävlingar sker genom tredje part som t.ex. Facebook och Instagram, då blir de dataansvariga för eventuella personuppgifter som du har lämnat i samband med tävlingen.

7. Cookies

Vi använder cookies som förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Cookies förbättrar även användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa intressen.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

8. Dina rättigheter

Du har rätt att när som helst begära en kopia av samtliga personuppgifter som vi har om dig. Du har även rätt att begära ändringar, begränsning eller radering av personuppgifterna.

Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att lämna klagomål till Datainspektionen.

9. Avsluta prenumeration

Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka, nyhetsbrev samt information och uppdateringar angående din beställning. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden, kontakta oss så hjälper vi dig att ta bort dina uppgifter.

10. Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

11. Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

12. Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

13. Samtycke

Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

14. Personuppgiftsansvarig

Lyckohjärtat AB är personuppgiftsansvarig för alla dina personuppgifter som behandlas via vår webshop. Information om hur du kontaktar oss finner du här.

 

Ändringsdatum: 2018-05-25